Grillowane frankfurterki z serem cheddar i boczkiem

Grillowane frankfurterki z serem cheddar i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfurterki

    8 szt
  • ser cheddar

    200 g
  • boczek wędzony

    16 plasterków
  • grill ziołowy

    1 opakowanie
  • musztarda sarepska

    1 słoik
  • ogórek konserwowy Smak

    1 słoik
  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Frankfurterki naciąć wzdłuż, oprószyć przyprawą do grilla a w nacięcia włożyć pokrojony ser.
Całość dokładnie zawinąć w posmarowane musztardą plastry boczku i spiąć wykałaczkami.
Następnie ułożyć na grillu i grillować do momentu, aż boczek będzie rumiany, a ser będzie się rozpuszczał. Tak przygotowane frankfurterki podawać z ogóreczkami konserwowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iza10

28.06.2017 11:27
ciekawy pomysł !

Bożena Matuszczyk

06.06.2017 23:21
Pychotka ;)

Wiktoria29

06.06.2017 20:16
zjadłabym.....

jagoda5913

06.06.2017 12:28
ładnie wyglądają

Ola1984

06.06.2017 11:37
Bajecznie wygląda i na pewno tak smakuje ;)

Konczi

06.06.2017 11:18
to musi byc pyszne!

gosia56

06.06.2017 09:55
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat