Przepis i sposób przygotowania na: ciasto marchewkowo ananasowe
Ciasto:
Marchewki zetrzeć na tarce na drobno.
Ubić jajka do podwojenia objętości, dodać cukier i olej. Całość ponownie zmiksować. Do oddzielnej miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir, kakao i orzechy włoskie. Do miski z jajkami dodać marchewkę i ananasa pokrojonego w kostkę (nie za dużą ani też nie za małą). Całość wymieszać i delikatnie dodać do miski z pozostałymi składnikami. Wymieszać (jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać trochę mleka) i przelać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni, godzinę. Po upływie czasu zrobić test z patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
Odłożyć ciasto do całkowitego wystudzenia.
Krem:
Do miski dodać serek, cukier puder,masło oraz sok z cytryny. Całość zmiksować na gładką masę.
Nałożyć krem na ostudzone już ciasto.