Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik pierniczkowe szaleństwo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 szt
woda 2 łyzki
mąka pszenna 1/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
cappuccino waniliowe 1/4 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 0,35 szkl

Masa wiśniowa

kompot wiśniowy 0,5 litra
budyń śmietankowy 1,5 szt
cukier do smaku

Dodatkowo

pierniczki glazurowane 1 opakowanie
galaretka agrestowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pierniczkowe szaleństwo

Ciasto:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut.
Masa wiśniowa:
Na soku gotujemy kompot, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy.
Przełożenie tortu:
Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.09.2015 15:54
Super ciacho :)
Aleksandra/Olcia 08.09.2015 18:03
szybko i smacznie
Aannkaa82 08.09.2015 17:58
Pyszne ciacho :)
Aga-25 08.09.2015 14:54
bardzo smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak