Kolorowa zupa z dorsz

Kolorowa zupa z dorsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • ziemniaki

    3
  • pieczarek

    15 dag
  • Kostki rosołowe Kucharek warzywne

    3
  • brokuły

    1/3 op
  • marchew

    1/3 op
  • dorsz

    70 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1,5 litra wody. Wrzucić kostki rosołowe. Włożyć pokrojonego na kawałki dorsza (wyjąć przedtem ości) i ziemniaki. Gotować 15 min. Przesmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki.
Wyjąć połowę ryby. Zupę zmiksować. Wyjętego dorsza podzielić na małe kawałki.
Włożyć go z powrotem do zupy wraz z cebulą, pieczarkami, marchewką i brokułami. Gotować 10 min. Posypać natką i podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat