Papryka konserwowa bez pasteryzacji

Papryka konserwowa bez pasteryzacji

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg papryki (najładniej wygląda różnokolorowa)

  • 3 l wody

  • 1 szkl octu 10%( kto lubi mocniejszą zalewę może dać więcej)

  • 1,5 szkl. cukru

  • 3 łyżki soli

  • koper do kiszenia

  • 1 duża główka czosnku

  • 2 łyżki gorczycy

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić, porozcinać na ćwiartki. Z podanych składników ugotować zalewę. Do zalewy włożyć paprykę i gotować ok. 20-25 min na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików, dołożyć przyprawy z zalewy,zalać gotującą się zalewą,wlac po 1 łyżeczce oliwy i zakręcić dokładnie, odwrócić dnem do góry i tak wystudzić.Odwrócić dopiero kiedy będą zimne. NIE PASTERYZOWAĆ!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 15:55
Dobra zaprawa na zimę.

Henryka2

24.02.2015 17:14
Zgadzam się,że zdjęcie jest fatalne.Niekoniecznie jak zwykle, ale jest. I jeszcze te okulary w tle, Jak ja się cieszę,że naraziłam poczucie estetyki anonima okularami a nie np. bielizną jakowąś.

Anonimowy

25.06.2013 12:00
zdjęcie koszmarne, jak zwykle a do tego dziwnie skadrowane, no i te okulary w tle................................

Anna133

08.06.2012 16:09
robię podobną

Henryka2

07.04.2011 15:15
Robię tak grzyby i paprykę. Dużo mniej pracy a przetwory są trwałe. Pozdrawiam!

ZEWA

07.04.2011 13:19
tak jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat