Ogórki kwaszone

Ogórki kwaszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • sól

    3-5 dag
  • łodygi kopru

    2-3 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • kilka ziaren gorczycy

  • chrzan

    2-3 kawałki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dobrze umyć, ułożyć ciasno w słojach. Łodygi kopru pociąć na kawałki, czosnek obrać. Do każdego słoja włożyć 2-3 kawałki kopru, 1 ząbek czosnku, parę ziaren gorczycy, chrzan. Wodę z solą zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki w słojach. Po wystudzeniu wynieść w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat