Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dag
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Mięso mielimy w maszynce do mielenia . Zmielone mięso dajemy do miski wbijamy jajka dodajemy bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Całość dokładnie wyrabiamy do powstania masy . Pod koniec dodajemy przyprawy . Następnie na rozgrzaną patelnie dajemy nasze uformowane kotleciki i smażymy z każdej strony do uzyskania rumianego kolorku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 07.09.2015 09:09
pyszniutki! na obiadzik lux

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak