Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka pod warzywno-musztardową „kołderką”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 podwójny
musztarda 5 łyżeczek
cukinia 1/2
marchewki 2
seler korzeniowy 1

marynata

olej 4 łyżki
tymianek 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka pod warzywno-musztardową „kołderką”

1.Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić. Podzielić na części (kotlety). Przyprawy wymieszać z olejem. Otrzymaną marynatą nasmarować kawałki mięsa. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron do lekkiego zrumienienia.
2.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać musztardę, całość wymieszać. Nakładać na mięso i zapiekać w temperaturze 180 stopni przed 15 minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.02.2016 21:08
pyszne danie
gosia56 30.08.2015 10:00
na pewno pyszne mięsko;)
w mojej kuchni 30.08.2015 09:16
pysznie wygląda danie
berys18 30.08.2015 09:09
świetny i smaczny pomysł
Wafelek2601 29.08.2015 21:57
Pyszne danie
JulkaTomeczek 29.08.2015 19:36
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak