Kotleciki rybno-brokułowe

Kotleciki rybno-brokułowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z soli

    4
  • brokuł

    kilka różyczek
  • zielona pietruszka

    posiekana 2 łyżki
  • jajko

    1
  • bułka tarta

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa do ryb

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Filety posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, później rozdrobnić go widelcem lub drobno pokroić.
2.Fileta, brokuła, pietruszkę, jajko oraz 3 łyżki bułki tartej i przyprawy wyrobić na jednolitą masę. Formować kotlety, lekko je spłaszczyć, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

07.09.2016 22:34
Z mięsem robiłam brokuły, ale nie z rybą. Trzeba będzie spróbować.

MałaMi89

25.08.2015 16:00
Pyszne połączenie :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat