Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cebulowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 25 dag
cebula biała 2 szt
żółtko jajek 2 szt
mak 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cebulowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną margarynę, żółtka, mak, ocet, sodę oczyszczoną, sól do smaku i zarobić ciasto. Następnie dodać posiekaną drobno cebulę i dokładnie jeszcze raz wyrobić ciasto.
Krok 1 - Ciasteczka cebulowe foto
2
Rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i literatką wycinać krążki.
Krok 2 - Ciasteczka cebulowe foto
3
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni.
Krok 3 - Ciasteczka cebulowe foto
4
Piec 20 minut. Podawać do wytrawnego białego wina.
Krok 4 - Ciasteczka cebulowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.08.2015 14:20
z chęcią bym się poczestowała ;)
Stenka 23.08.2015 08:15
ciekawa propozycja
Katarzyna/kate1980 22.08.2015 22:25
świetne jako przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak