Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z sosem jogurtowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dowolnej ryby 50 dag
jajko 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat łyżeczka
sól do smaku
pieprz
sok z cytryny 2 łyżeczki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Sos jogurtowy

jogurt naturalny 165 g
cukier płaska łyżeczka
sól szczypta
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z sosem jogurtowym

Rybę rozmrażamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawę do ryb i mieszamy. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Do jogurtu naturalnego dodajemy cukier, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Mieszamy. Ciepłą rybę polewamy sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 20.08.2015 14:50
Smaczny obiadek;)
kuchcik89 20.08.2015 12:21
fajny pomysł na rybkę :)
Anna169Hosz 20.08.2015 10:57
Smakowity obiadek!
Aleksandra/Olcia 20.08.2015 09:45
mniam,ale bym zjadła
bertpvd 20.08.2015 09:30
klasyka - smaczne danie
Krzysztof15 20.08.2015 06:22
pyszna rybka
patryska76 19.08.2015 23:36
smaczna propozycja ;-)
Łukasz15 19.08.2015 22:17
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak