Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w galarecie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 15 plasterków
pieczarki 30 dag
olej do smażenia
por (biała część) 1 sztuk
jajko 4 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki
bulion 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
papryka konserwowa kilka pasków
natka pietruszki
groszek konserwowy 3 łyżeczki
marchew kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w galarecie

Do bulionu wsypujemy żelatynę, zagotowujemy i odstawiamy do stężenia. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i smażymy na oleju do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo a pora kroimy w kostkę. Pieczarki mieszamy z porem i 2 jajkami pokrojonymi w kostkę. Farsz doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem.Na każdy plasterek nakładamy po łyżce farszu i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku, dekorujemy paskami marynowanej papryki i pozostałymi jajkami pokrojonymi w plasterki. Układamy groszek i natkę pietruszki. Dobrze tężejącą galaretką zalewamy roladki i wstawiamy do lodówki aby stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pablow 18.08.2015 13:51
fajna przekąska
wwwiolka 18.08.2015 11:07
Bardzo fajny przepis.
IZABELA29 18.08.2015 08:59
apetyczne te roladki
Krzysztof15 18.08.2015 06:10
wygladaja apetycznie
pestka 17.08.2015 22:46
bardzo smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak