Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna kasza pęczak z cukinią, pomidorami i rodzynkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1/2 szklanki
bulion warzywny 1,5 szklanki
cukinia 1 mała
pomidory 3
sambal oelek 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 szklanki
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
szalotka 1
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
oliwa
ocet winny czerwony 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna kasza pęczak z cukinią, pomidorami i rodzynkami

Kaszę podsmażamy na oliwie ok. 2 minuty, następnie dodajemy czosnek i szalotkę drobno posiekaną i smażymy kolejne 2-3 minuty. Następnie dodajemy bulion, oregano, sambal oelek, sól i pieprz. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut. Cukinię kroimy w półplasterki,paprykę w kostkę a pomidory miksujemy na puree w rozdrabniaczu. Po 20 minutach dodajemy warzywa,ocet winny oraz rodzynki. Całość smażymy jeszcze około 6 minut i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 16.08.2015 21:59
wyrzucam rodzynki i mogę jeść :)))
olkaaa 16.08.2015 18:41
brzmi ciekawie
IKrakowianka 16.08.2015 18:31
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak