Francuski dressing

Francuski dressing

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    4 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • musztarda

    4 łyżki
  • olej

    10 łyżek
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • sól

  • estragon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ocet winny należy wymieszać z solą i pieprzem. Następnie dodać cukier. Po czym sos wymieszać z musztarda i olejem. Jeśli nie chce się ze sobą połączyć można także ucierać. Po czym dodać posiekany drobniutko szczypiorek oraz estragon. Po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy do podania. Pasuje do sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

21.12.2013 18:33
ciekawy przepis

RenataZ-et

28.09.2013 22:09
świetny pomysł

Katarzyna/kate1980

14.05.2012 22:06
super

bercik1

20.10.2011 21:18
Musi smakować wspaniale.

Iwusia

03.08.2011 23:28
ciekawe

kasiaw

24.04.2011 21:10
fajny przepis muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat