Kotlety baranie po podlasku

Kotlety baranie po podlasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    30 g
  • śledź osolony

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • bułka tarta

    40 g
  • jaja

    2 szt
  • bulion

    1 szkl
  • białe wino

    1 szkl
  • sól, pieprz

  • baranina

    0,5 z łopatki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Baraninę dobrze wyżyłować, posiekać, dodając świeżą słoninę. Z wymoczonego śledzia usunąć ości, posiekać razem z mięsem, dodać pieprz, drobno posiekaną cebulę, szczyptę soli. Masę wymieszać dokładnie z jajami, dodać tartą bułkę. Zrobić małe kotlety i włożyć do rondla, zalać szklanką rosołu i szklanką białego wina, dusić razem. Dodać pokrajaną drobno włoszczyznę i dusić pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat