Łosoś pieczony z rusztu

Łosoś pieczony z rusztu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta pikantna

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oprawić, sparzyć wrzątkiem żeby łątwiej było oskrobać z łusek, pokrajać w dzwonka, wyjąć ości, posolić i smażyć na patelni lub ruszcie, polewając roztopionym masłem, póki się nie zrumieni. Następnie posypać bułką tartą, wstawić do gorącego piekarnika. Podawać z sosem tatarskim.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

06.09.2011 07:56
super

jeta72

09.05.2011 10:15
Bardzo apetyczne;)

Seba

19.04.2011 20:34
pycha

Margo1

30.09.2010 19:00
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat