Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 60-70 dag
bulion 0,5 l

marynata

olej 4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie

Schab umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nim mięso i wstawić je do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Przed pieczeniem schab podlać bulionem, a następnie piec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 09.08.2015 09:56
pyszny domowy schabik
Janina 08.08.2015 13:07
Smaczne mięsko;)
dom-agi 08.08.2015 11:27
Super przepis!
Maridka19 08.08.2015 11:13
Smaczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak