Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
cebula 2 szt
szynka 20 dkg
masło 4 łyż.
paryczka chili
sól, pieprz
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na ostro

Piecarki oczyścić i pokroić w plastry. Szynke pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroic w piórka. N apatelni rozgrzac masło i usmażyć grzyby, szynkę i cebulę. Posypac solą i pieprzem wg uznania. Następnie dodać posiekańą cieniutko paryczkę i poyrać chili , wymieszać i przysmażyć. Porcję piecarek przełożyć na talerz i psypać startym serem. Podawać z bułkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak