Pieczarki na ostro

Pieczarki na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dkg
  • cebula

    2 szt
  • szynka

    20 dkg
  • masło

    4 łyż.
  • paryczka chili

  • sól, pieprz

  • ser żółty

    20 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piecarki oczyścić i pokroić w plastry. Szynke pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroic w piórka. N apatelni rozgrzac masło i usmażyć grzyby, szynkę i cebulę. Posypac solą i pieprzem wg uznania. Następnie dodać posiekańą cieniutko paryczkę i poyrać chili , wymieszać i przysmażyć. Porcję piecarek przełożyć na talerz i psypać startym serem. Podawać z bułkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat