ANTRYKOT wołowy z kurkami

ANTRYKOT wołowy z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    50 dkg
  • antrykot wołowy

    5 kotletów
  • bulion

    1 szkl.
  • cebula biała

    1 szt.
  • konik

    3 łyż
  • musztarda

    3 łyż
  • śmietana

    6 łyż
  • sól, pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby oczyści obrać i poseikać. Na patelni rozgrzać olej i i zeszklić posiekaną cebulę dodać kurki i dusić ok. 15 min. aż odparuje nadmair wody. Zalać szklanką bulionu i dusić jeszcze 15 min.
Kotlety lekko rozbić posmarować troche olejem i połowa musztardy, odłożyć na 1 godz. by się przegryzły. Usmażyć na małej ilości oleju. Posypać solą i pieprzem. Przełożyć n atalerz.Robimy sos - na patelnię wlać smietanę i doać musztardę, wymieszać i dodać koniak sos zagotować. Połączyć grzyby z sosoem - posypać natką pietruszki,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat