Pikantne ogórki w słoikach

Pikantne ogórki w słoikach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól

    8 łyżek
  • czosnek

    3 główki
  • chili w proszku

    3 łyżki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • cukier

    1/2 kg
  • listki laurowe Prymat

    6 sztuk
  • ocet

    4 szklanki
  • gorczyca

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w grube plastry. Przełożyć je do garnka, posypać 8 łyżkami soli. Zagotować olej i zalać ogórki. Dodać przyprawy, roztarty czosnek i pokrojoną papryczkę chili. Ocet zagotować z cukrem. Ogórki zalać gorącym płynem, odstawić na 12 godzin, a potem przełożyć do słoików.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

25.08.2010 13:13
z papryczką chili jeszcze nie robiłąm

lucyna15

18.08.2010 10:57
super robie je co roku :)

RenataZ-et

18.08.2010 10:44
Lubię pikantne potrawy i zaprawy ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat