Kurki w sosie sojowym

Kurki w sosie sojowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurek

    1/2 kg
  • sosu sojowego

    3 łyżki
  • pęczek koperku

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek myjemy i siekamy. Grzyby oczyszczamy i myjemy. Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni, wrzucamy grzyby i smażymy, mieszają. Przyprawiamy do smaku.
Gdy płyn odparuje, dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec wsypujemy koperek.
Możemy podawać na gorąco z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat