Wątróbka wieprzowa smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    1/2 kg wieprzowa
  • cebula

    1
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • pieprz

  • sól

  • mleko

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Wątróbkę oczyścić z błon, opłukać i osączyć. Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Następnie osączyć i obtaczać w mące.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
W rondelku podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść wątróbkę.
Krok 5 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Podsmażać z obu stron.
Krok 6 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Podsmażoną wątróbkę przełożyć do rondelka z cebulą i doprawić pieprzem.
Krok 7 - Wątróbka wieprzowa smażona foto
Solić dopiero przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.07.2014 10:42
Bardzo lubię wątróbkę
tomek18 23.07.2014 18:57
bardzo dobra
Wafelek2601 23.07.2014 09:11
uwielbiam wątróbkę
w mojej kuchni 21.07.2014 11:39
takie jedzonko to bardzo lubię..
fotoviderek 21.07.2014 06:53
Wątróbka z cebulką, mniam, mniam :)
Joasiek 20.07.2014 22:17
Uwielbiam wątróbkę :)
gosia1988 20.07.2014 21:03
robię podobnie - jest pyszna
agnieszka214 20.07.2014 20:02
takie danie to ja lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat