Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa granola z miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 6 łyżek
wiórki kokosowe 2 łyżki
płatki ryżowe 2 łyżki
orzechy włoskie 5
orzechy laskowe 5 lub orzechy brazylijskie
olej kokosowy 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka

Porada

Do granoli możemy dodać również siemię lniane,sezam, płatki migdałowe itd.Najlepiej smakuje jako posypka do jogurtu.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa granola z miodem

Płatki owsiane i ryżowe, wiórki kokosowe wymieszać.Oba rodzaje orzechów posiekać,dodać do płatków i wiórek.Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z miodem.Wlać do sypkich składników, dokładnie wymieszać.Niedużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać granolę.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 20 minut.W czasie pieczenia przemieszać granolę kilka razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.08.2015 12:40
nie jadłam ale zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak