Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki na słodko
Kapustę podzielić na liście. Każdy liść dokładnie umyć i blanszować po 2 minuty w gorącej wodzie. Wyjąć, przelać zimną woda i ostudzić.
Do garnka wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory oraz paprykę pokrojona na cząstki. Dodać sól, pieprz i delikatnie podlać wodą. Przykryć garnek pokrywą i dusić warzywa przez około pół godziny. Ostudzić i kawałki które się nie rozgotowały rozdrobnić blenderem. Dodać miód i ponownie zagotować. Zabielić Ramą Cremefine do gotowania.
Na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu, zawijać boki do środka, a następnie zwijać w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty i na nich układać przygotowane gołąbki. Przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na około półtora godziny. Przed podaniem polać sosem.