Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka drobiowe z pieczarkami, marchewką i drobną fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 250 gram
marchew 1 średnia
pieczarki 3 duże
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
woda
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
fasola biała z puszki (drobna) 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ser żółty do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka drobiowe z pieczarkami, marchewką i drobną fasolą

Serduszka oczyszczamy i myjemy. Kroimy w ćwiartki i przesmażamy na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Następnie oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą i dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojone w półplasterki pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dusimy pod przykryciem do czasu, aż marchewka będzie miękka. Po tym czasie dodajemy fasolkę i koncentrat pomidorowy. Chwilę razem gotujemy, a na koniec dodajemy posiekaną bazylię i doprawiamy do smaku według uznania. Na talerzu posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak