Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem

Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    500 g
  • pieczarki

    10 szt. (obrane i pokrojone)
  • cebula

    2 szt. (pokrojone w kostkę)
  • czosnek

    2 ząbki (plastry)
  • rosół z kury Kucharek

    1,5 litra
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • musztarda kremska

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • olej rzepakowy

  • sól ziołowa

    (do smaku)
  • tymianek

    (do smaku)
  • pieprz biały mielony

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
Żołądki oczyścić, umyć, przełożyć do rondla, zalać rosołem, gotować do miękkości.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
Następnie odcedzić na sitku, lekko przestudzić i pokroić w plastry.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
W rondlu na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
Następnie dodać pieczarki, tymianek i czosnek. Na końcu żołądki.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
Potrawkę podlać rosołem z gotowania żołądków, dodać musztardę i chrzan, gotować 10 minut, a następnie dodać śmietanę i całość dusić na małym ogniu ok. 10 minut, doprawiając do smaku.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
Danie podawać udekorowane zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat