Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
500 g
pieczarki
10 szt. (obrane i pokrojone)
cebula
2 szt. (pokrojone w kostkę)
czosnek
2 ząbki (plastry)
rosół z kury Kucharek
1,5 litra
Sklep Prymat
chrzan tarty
1 łyżka
Sklep Prymat
Musztarda kremska Prymat
1 łyżka
natka pietruszki
1 pęczek
śmietana kremówka
500 ml
olej rzepakowy
Sól ziołowa jodowana Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat
tymianek
(do smaku)
Pieprz biały mielony Prymat
(do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem

Kroki postępowania

1
Żołądki oczyścić, umyć, przełożyć do rondla, zalać rosołem, gotować do miękkości.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
2
Następnie odcedzić na sitku, lekko przestudzić i pokroić w plastry.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
3
W rondlu na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
4
Następnie dodać pieczarki, tymianek i czosnek. Na końcu żołądki.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
5
Potrawkę podlać rosołem z gotowania żołądków, dodać musztardę i chrzan, gotować 10 minut, a następnie dodać śmietanę i całość dusić na małym ogniu ok. 10 minut, doprawiając do smaku.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto
6
Danie podawać udekorowane zieleniną.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 36. Potrawka z żołądków drobiowych z chrzanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak