Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • szponder

    50dag
  • ziemniaki młode

    6 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • listki laurowe,

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • woda

    2,5 litra
  • smietana 18%

    250 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostke, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkosci mięsa i warzyw.

Mąkę rozrabiamy w małej ilosci wody, wlewamy do zupy, dodajemy smietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilośc koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

koala

24.06.2012 23:37
smaczniutka (:

Renata16

14.05.2012 22:12
bardzo pyszna

Maryś1

04.09.2010 22:55
lubie

Małgorzata113

17.08.2010 08:39
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat