Truskawki w ajerkoniaku

Truskawki w ajerkoniaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • mleko

    1 szkl.
  • żółtka

    2 szt.
  • ajerkoniak

    50 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • aromat waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowujemy mleko z aromatem w rondelku. W drugim garnuszku ubijamy na parze żółtka z cukrem pudrem, dolewamy gorące mleko i ubijamy na małym ogniu, aż powstanie krem. Wlewamy alkohol, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Umyte truskawki przekrawamy, układamy w salaterce i zalewamy ciepłym jeszcze kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola333

03.08.2012 09:52
rewelacja

Ewa104

19.10.2011 16:46
Bardzo smakowity kąsek. Aż wzroku nie mogę oderwać.

Ewa104

19.10.2011 16:45
Bardzo smakowity kąsek. Aż wzroku nie mogę oderwać.

smakoszek

01.10.2011 09:06
warto się skusić

Ewa111

17.06.2011 19:17
ciekawy pomysł na podanie truskawek

kuklik

08.04.2011 09:55
aż mnie z głodu ściska na widok

wolochski

20.02.2011 21:52
Super

Krystyna32

17.02.2011 09:18
ale pyszne

Ines

28.12.2010 13:02
musi byc pyszne :)

Izka192

27.12.2010 11:36
Super wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat