Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ser

ser biały 2,10 kg
żółtko jajek 15 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
margaryna 30 dag
cukier waniliowy 1 szt
cukier 60 dag

Dodatkowo

brzoskwinie
biszkopty okrągłe 1 opakowania
galaretka brzoskwiniowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ser mielimy dajemy do garnka z pozostałymi składnikami. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Na dno tortownicy o średnicy 24 centymetrów wykładamy biszkopciki jeden koło drugiego i wylewamy ser. Studzimy. Brzoskwinie wraz z łupką kromy w grubsze kawałki i układamy na serze. Galaretki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu i gdy zaczną tężeć wylewamy na owoce. Odstawiamy do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.08.2015 09:21
"niebo w gębie" ;-)
Ela15 01.08.2015 10:12
fajny przepis
berys18 25.07.2015 09:33
wygląda bardzo smacznie
Małgorzata Pin 25.07.2015 08:50
Uwielbiam serniki w każdej postaci.
Janina 24.07.2015 22:06
Pyszności;)
IZABELA29 24.07.2015 20:57
pyszny serniczek
Aga-25 24.07.2015 20:24
znakomicie wygląda
Monika-twin 24.07.2015 17:30
Lubie sernik.
gosia1988 24.07.2015 15:58
smakowicie wygląda
marcia7 24.07.2015 15:39
najlepsze ciasto na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak