Beziki

Beziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    2 sztuki
  • cukier drobny

    120 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, następnie cały czas ubijając dodajemy po 1 łyżce cukru (każdą kolejną dodajemy dopiero, gdy poprzednia porcja cukru się rozpuści).
Sztywną masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego z dowolną tylką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskami małe beziki (można też duże, jednak wtedy czas suszenia będzie dłuższy).
W zależności od wielkości, bezy suszymy ok. 60-90 minut w temperaturze 110 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

22.07.2015 23:12
ślicznie wyszły ci te beziki

Saga123

22.07.2015 19:55
PYCHOTA :)

ben-ka

22.07.2015 19:35
Prześliczne.

ania2610

22.07.2015 19:13
beziki idealne w sam raz na kęsik!

krokus

22.07.2015 17:50
jakie ładne :)

adelajda

22.07.2015 15:52
Sliczne bezy :)

MarcinGotuje.pl

22.07.2015 15:39
a mi nigdy jeszcze nie wyszly bezy... ;) bede musial sprawdzic ten przepis

inka2012

22.07.2015 15:33
super wyglądają :)

mirosława4

22.07.2015 14:28
piękne jak z obrazka :)

Zdzisław

22.07.2015 14:07
takie słodkości bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat