Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w buraczkach.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5
mleko 1 l.
jabłko winne 1
buraki 3
majonez 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 0,5
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w buraczkach.



Matijasy moczymy w 0,5 litra mleka przez godzinę. Następnie mleko wylewamy, wlewamy kolejne 0,5 litra mleka i moczymy przez kolejną godzinę.Rybę kroimy w kostkę dodajemy starte jabłko,posiekaną cebulkę i ugotowanego i pokrojonego buraka.Wszystko razem mieszamy dodajemy reszte składników doprawiamy i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 21.07.2015 16:00
Robie podobne. Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 21.07.2015 12:03
apetyczne kolorek
w mojej kuchni 21.07.2015 10:16
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak