Lukier z białka

Lukier z białka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    1 szklanka
  • białko

    1 sztuka
  • sok z 1/2 cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski z ubitym na bardzo sztywną piane białkiem, ustawionej w misce z lodem, wsypać stopniowo cukier i ucierać, aż utworzy się gęsta masa, a wtedy dodać sok z cytryny i dokladnie wymieszać. Zimnym lukrem smarować ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat