Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy z serem i brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka 2 i 1/2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 4 łyżki
margaryna 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka

MASA SEROWA

ser biały 70 dag
cukier 3/4 szklanki
margaryna 3/4 szklanki
budyń waniliowy 2 opakowania
jajko 2 sztuki

DODATKOWO

brzoskwinie 8 sztuk
białko 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy z serem i brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie obieramy ze skórki i wyciągamy pestki.
Krok 1 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto
2
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito i dajemy na stolnicę. Następnie dodajemy margarynę, wbijamy żółtka oraz cukier i zagniatamy ciasto, pod koniec dokładamy jeszcze śmietanę. Większą część ciasta wykładamy na blachę wysmarowaną wcześniej margaryną
Krok 2 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto
3
Mielimy ser. Margarynę z cukrem ucieramy, dodajemy jajka ciągle ucierając na gładko. Następnie dokładamy stopniowo ser oraz budynie.
Krok 3 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto
4
Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na ciasto.
Krok 4 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto
5
Połówki brzoskwiń kładziemy na ser.
Krok 5 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto
6
Pianę ubijamy na sztywno, dajemy cukier i dalej ubijamy. Dobrze ubitą pianę kładziemy na brzoskwiniach, a na pianie skubiemy rękoma resztę ciasta. Pieczemy w 180 st około 45-50 min.
Krok 6 - Kruchy z serem i brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 18.07.2015 21:03
lubię ten sernik
IZABELA29 18.07.2015 18:17
tajemnicza nazwa a tu sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak