Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory koktajlowe z chili

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pomidorki koktajlowe 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat ok. 2 łyżeczek
papryczka chili 3-4 szt
czosnek 6-7 ząbków

zalewa

ocet 2 szkl
woda 3/4 szkl
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory koktajlowe z chili

Do słoików wkładamy umyte i suche pomidorki. Do każdego słoika dodajemy pół papryczki chili ( z pestkami) oraz po 1 ząbku czosnku ( pokrojony w plasterki ), do każdego słoika dodajemy szczyptę ziół prowansalskich.
ZALEWA: Sól, ocet, cukier, pieprz, liść laurowy, gorczyca - gotujemy.
Gorącą zalewą zalewamy pomidorki, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.07.2015 20:53
Może sobie takie zrobię......pomidorki mi obrodziły.
Ola1young 17.07.2015 12:33
smaczne zapasiki ;)
Franciszek 17.07.2015 08:27
Ciekiewy przepis
Łukasz15 16.07.2015 22:39
Fajny przepis
Stenka 16.07.2015 21:19
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak