Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • sól

    łyżki płaskie
  • cukier

    1,5 szkl
  • musztarda sarepska

    5 łyżek
  • ogorki gruntowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać ze skórki , pokroić wzdłuż i oczyścić z miąższu,powkładać do słoików.Do każdego słoika dodać ziele,liść i gorczycę.
Składniki zalewy zagotować napełnić słoiki i pasteryzować około 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

08.07.2012 16:31
kiedyś bardzo dużo takich ogórków robiłam:)

misia53

07.07.2012 21:04
u mnie wszyscy lubia takie ogórki

Krystyna32

22.03.2012 18:56
bardzo lubię

Edyta38

14.04.2011 19:18
warte uwagi:)

Natalia/tubisiek

19.02.2011 17:59
ja też nie ;) ciekawe jak smakuje :)

Islanzadi

13.11.2010 00:38
Czegoś takiego jeszcze nie widziałam :)

mili_kati

29.09.2010 14:20
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat