Mus malinowy

Mus malinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier waniliowy

    1 opak.
  • cukier

    2 łyżki
  • maliny

    300 g
  • nalewka malinowa

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • słodka śmietana

    1/4 + 1/8 l
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Żelatynę namoczyć w zimnej wo dzie, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Podgrzewać do całkowi tego rozpuszczenia składników.

2.Połowę malin odłożyć do dekoracji i zalać je nalewką. Resztę owoców rozgnieść, przetrzeć przez sitko i wymieszać z żelatyną.

3.1/4 l śmietanki ubić na sztywno. Kie dy śmietanka zacznie gęstnieć, do dać maliny połączone z żelatyną. Krem włożyć do formy przepłuka nej zimną wodą i wstawić do lodówki.

4.Przed podaniem formę należy na krótko zanurzyć w ciepłej wodzie, po czym odwrócić do góry dnem i wyjąć krem. Dodac nasączone maliny i posypać cukrem pudrem. 1/8 l śmietankiubić na sztywno i udekorować nią krem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

02.11.2011 09:51
sliczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat