Kruche paluszki maślane

Kruche paluszki maślane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    350 g
  • brązowy cukier

    175 g
  • mąka

    500 g
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • brązowy cukier

    150 g (do obtoczenia paluszków)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Masło ucierać z cukrem do jego cał kowitego rozpuszczenia. Dodać w 2 lub 3 porcjach mąkę, dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto i odsta wić do schłodzenia

2.Ciasto ponownie zagnieść, na posy panej mąką stolnicy rozwałkować na grubość 2 cm, ułożyć na wysma rowanej tłuszczem blasze.

3.Włożyć na środkowy poziom gorącego piekarnika i upiec. Natych miast po upieczeniu pokroić w pa ski szerokości palca. Cukier wymie szać z cynamonem i obtoczyć w nim jeszcze ciepłe paluszki, m Maślane paluszki ułożyć warstwami^ w blaszanym pudełku na herbatni ki. Przechowywać zamknięte w chłodnym miejscu nie dłużej niż 4 tygodnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat