Zrazy gdańskie

Zrazy gdańskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsno-warzywny

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

  • olej

  • sól, pieprz

    do smaku
  • tymianek

  • schab

    50=60 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyjąć kość, pokroić mięso na plastry, rozbić je, posolić, oprószyć pieprzem. Na środek każdego plastra nałożyć trochę posiekanej natki z pietruszki. Zrazy zwinąć, obtoczyć w mące, obsmażyć tak, aby były rumiane, na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać wywarem, dodać suszoną włoszczyznę i odrobinę tymianku. Dusić do miękkości na małym ogniu (30-40 minut). Dodać śmietanę roztrzepaną w kubku z niepełną łyżeczką mąki i wywarem, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą. Najlepiej smakują z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

07.02.2012 21:15
super

Seba

05.12.2011 12:03
super

mala2021

02.05.2011 07:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat