Klasyczny barszcz czerwony

Klasyczny barszcz czerwony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina z kością

    1/2 kg
  • buraki

    1,5 kg
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, pokroić w plasterki, zalać wodą i pozostawić w garnku, najlepiej na noc. Włoszczyznę obrać, umyć, mięso umyć i razem gotować w ok. 2 litrach wody. Wyjąć mięso i włoszczyznę, rosół dolać do buraków i gotować ok. 20-30 minut. Od razu po dolaniu rosołu wcisnąć sok z cytryny, żeby barszcz nie stracił koloru. Po ugotowaniu przecedzić, wywar posolić i popieprzyć, podawać z pasztecikami lub z uszkami z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.11.2011 10:13
pycha

justyna111

29.09.2010 16:42
super

Lidia11

29.09.2010 16:03
fajny

Margo1

19.08.2010 14:36
Mnie też

plocia

17.08.2010 09:23
ale narobiłaś mi apetytu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat