Kabaczek w pierzynce

Kabaczek w pierzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • zsiadłe mleko

    1 szkl
  • mąka

    250 g
  • tłuszcz do smażenia

  • pieprz

  • sól

  • kabaczek

    1 pokrojony w plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, jaja i mleko, dobrze utrzeć na ciasto naleśnikowe. Kabaczki obsypać pieprzem, zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat