Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille pod pierzynką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasola czerwona z puszki 1 puszka
pierś z kurczaka 300 g
cebula 1/2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sałata
tortilla 4-5 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Sos

jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 5 łyżek
sok z cytryny 1-2 łyżka
ząbki czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Podsmażamy cebulę i kurczaka , posypujemy pieprzem i papryką .
Krok 1 - Tortille pod pierzynką foto
2
Przekładamy do malaksera .
Krok 2 - Tortille pod pierzynką foto
3
Dodajemy fasolę z puszki.miksujemy , doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Tortille pod pierzynką foto
4
Smarujemy masą tortille.
Krok 4 - Tortille pod pierzynką foto
5
Układamy listki sałaty.Zwijamy w rulon, kroimy na pół.
Krok 5 - Tortille pod pierzynką foto
6
Układamy na posmarowanej blaszce.Składniki sosu mieszamy razem wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Smarujemy przygotowanym sosem .Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.
Krok 6 - Tortille pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 09.07.2015 12:04
pyszne tortille.
mysza620 08.07.2015 22:07
lubię takie przekąski
Mama niejadka 08.07.2015 19:41
Apetyczne danie
Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 19:07
przepysznie wygląda
cukiereczek 08.07.2015 18:18
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak