Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ziemniaki

    5 ugotowanych
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 opakowanie
  • olej rzepakowy

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki

Lista składników

  • Party Dip Czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • szczypior

    1 pęczek
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
Wszystkie składniki sosu (majonez, jogurt, dip czosnkowy Prymat, szczypior, kapary) dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 5-10 minut.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
skropić przyprawą do ziemniaków połączoną z olejem rzepakowym, papryką ostrą i piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C, aż będą złociste.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
Tak przygotowane ziemniaki podawać ze schłodzonym dipem czosnkowo-kaparowym. Można udekorować kiełkami rzodkiewki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 29.04.2014 22:14
Prosto, szybko i pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat