Uszka z mięsem

Uszka z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 gram
  • ugotowane mięso (może być z rosołu)

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, 1 jajka i letniej wody zagnieść ciasto - można dodać odrobinę soli. Ugotowane mięso oraz cebulkę mielimy w maszynce. Dodajemy surowe jajko i doprawiamy solą i pierzem. Ciasto wałkujemy cieniutko i kroimy na małe prostokąty. Nakładamy farsz mięsny i lepimy uszka. Gotować kilka minut w osolonej wodzie. Podawać z sosem lub jako dodatek do barszczu czerwonego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

28.07.2011 10:03
ależ bym teraz zjadła takich z barszczykiem ....

jogobella23

09.06.2011 10:47
pycha

RenataZ-et

14.05.2011 23:53
bardzo lubię z czerwonym barszczem

Margo1

30.09.2010 19:02
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat