Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane tortille z twarogowo-ziołową pastą, fetą i warzywami z sałatką z maślankowym dressingiem
Zmielony ser twarogowy łączymy z 2 łyżkami pesto- dokładnie mieszamy. Takim serkiem smarujemy placek tortilli tak, by pozostał ok. 1 cm rant. Na twarożku układamy plasterki sera żółtego, pomidora i ogórków małosolnych. Układamy kilka kostek fety. Całość skrapiamy delikatnie pesto.
Placek zamykamy na pół i grillujemy z obu stron na złoto- ja używam patelni grillowej.
Tortillę podajemy pokrojoną w trójkąty z sałatką z dressingiem na bazie maślanki.
Sałatka- na sałacie układamy kawałki pomidora malinowego i plasterki ogórków małosolnych. Dodajemy kilka kostek fety. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Maślankę łączymy z 2 łyżkami pesto, odrobinę solimy. Dressingiem skrapiamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego!