Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bobu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 2 szklanki
woda
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżka
musztarda dijon 1 łyżeczka
cytryna 1/2 szt
bazylia świeża 10 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
olej z pestek winogron 6 łyżek

Porada

Pasta z bobu jest doskonałym dodatkiem do kanapek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu

Bób wypłukać, zalać wodą, dodać cukier, jak woda się zagotuje wtedy dodać sól i gotować ok. 20-25 minut. Następnie przecedzić bób i obrać ze skórki. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Wszystkie składniki umieścić w rozdrabniaczu i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Pastę z bobu przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 04.07.2015 18:46
Super, uwielbiam bób..
Babeczka35 04.07.2015 10:36
Fajna pasta:)
misia53 03.07.2015 23:09
pomysłowo , coś nowego
Renataj 03.07.2015 22:23
Ciekawy pomysł.
Róża1 03.07.2015 19:28
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak