Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet owocowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 50 dkg
borówka amerykańska 10 dkg
pomarańcze 2 sztuki
banan 1/2 sztuki
cukier waniliowy 32 g
miód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet owocowy

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć, przełożyć do zamykanego pojemnika i mocno zamrozić. Borówki oczyścić, umyć, osuszyć i również mocno zamrozić.
Krok 1 - Sorbet owocowy foto
2
Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera.
Krok 2 - Sorbet owocowy foto
3
Z obu pomarańczy wycisnąć sok, dodać go do zamrożonych owoców. Dodać też do nich obranego i rozdrobnionego banana, miód i cukier waniliowy.
Krok 3 - Sorbet owocowy foto
4
Wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy sorbet można jeszcze dodatkowo zamrozić lub od razu podzielić na porcje i podawać.
Krok 4 - Sorbet owocowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.07.2015 08:21
domowej roboty sorbecik - wspaniały! :)
Alex_M 01.07.2015 15:13
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak