Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa z fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 30 dag
cebula 1 szt.
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
oliwa 3 łyżki (z dodatkiem czosnku)
ocet balsamiczny 3 łyżki
bazylia 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa z fetą

Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastra, posolić, odstawić na 30 min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą i smażyć na rozgrzanym grillu: bakłażana i cukinię około 8 min, paprykę i cebulę 12 min. Upieczone warzywa przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, posypać pokruszoną fetą i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 05.07.2015 23:07
Podobne składniki nadziewam na szaszłyki:)
ewelinapac 25.06.2015 20:34
super danie
Gracer 25.06.2015 18:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak