Przepis i sposób przygotowania na: wypasiona sałatka z kurczakiem w sosie ranczerskim
Mięso przekrawamy wzdłuż, aby otrzymać dwa cieńsze płaty piersi z kurczaka. W misce mieszamy przyprawy z oliwą i zanurzamy mięso w marynacie na ok.1 h (jeśli nie mamy czasu to na czas krojenia warzyw, zostawić mięso w marynacie).
Rozgrzać patelnię i odsmażyć mięso z obydwu stron na rumiano.
SOS:
Koperek, natkę i czosnek drobno siekamy. Do miski dodajemy zioła,maślankę, majonez,jogurt naturalny, doprawiamy całość solą, pieprzem oraz octem winnym (białym). Całość dokładnie mieszamy.
SAŁATKA:
Sałatę dzielimy na mniejsze części, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Warzywa układamy na talerzu, polewamy sosem, dodajemy usmażonego kurczaka i grzanki oraz całość posypujemy hojnie serem.
Smacznego :)