Brukselka z boczkeim i koperkiem

Brukselka z boczkeim i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pezcek
  • olej

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • brukselka

    1 kg
  • wędzony boczek

    20 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę wrzucamy na wrzacą wodę (wczesniej posolona i z dodatkiem cukru), po około 3 minutach odcezdamy i przelewamy zimna wodą. Na oleju rumienimy pokrojony w kosteczke boczek, dorzucamy brukselkę, przyprawiamy, dusimy około 15 minut. Przed samym podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

13.05.2012 12:31
uwielbiam brukselkę

bercik1

10.04.2012 22:27
Apetycznie zapowiada się ta brukselka.

Adamorek

08.01.2012 16:05
świetna, uwielbiam brukselkę

Rysio

25.04.2011 20:40
uwielbiam brukselke

mundek1011

09.09.2010 11:58
super!

Beata73

23.08.2010 18:18
super!

dasada1

16.08.2010 19:20
fajny przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat