Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
szpinak świeży 400 g
ziemniaki 300 g
pomidory 2 szt (pokrojone w kostkę)
ząbki czosnku 4 szt (pokrojone w plasterki)
natka pietruszki 1/2 pęczku
koperek 1/2 pęczku
bazylia świeża 6-8 listków
oregano
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

Formę żaroodporną wysmarowałem oliwą. Na dnie ułożyłem liście szpinaku, potem ziemniaki pokrojone w plasterki. Posypałem posiekaną natką, koperkiem i bazylią. Na wierzch położyłem rybę i na niej pokrojone pomidory.
Posypałem oregano, obficie polałem oliwą z oliwek. Wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika. Piekłem pod przykryciem 25 minut. Po tym czasie zdjąłem przykrycie i zapiekałem jeszcze 10 minut, aż ryba się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 22.06.2015 16:42
pyszna rybka
Agnieszka-87-25 22.06.2015 14:28
super przepis
sylwia_sl 22.06.2015 13:41
Pstrąg w takim wydaniu wart spróbowania
Anna169Hosz 22.06.2015 12:59
O tak! Chętnie zjadłabym taką rybkę!
bietka 22.06.2015 12:43
smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak